BEZOEK AAN EEN WILDOBSERVATIEPLAATS
HET WILD ONGEZIEN OBSERVEREN

In het Elspeterbos, in de kern van de Veluwse bossen, ligt in het rustgebied voor het wild, bij een voederplaats voor wilde zwijnen, een wildobservatieplaats,een grote schuilhut die ruimte biedt aan ca. 40 personen.

De Wildobservatieplaats (WOP) is enkele jaren geleden gebouwd door de Stichting Natuurvoorlichting Veluwe, in overleg met het Elspeterbos B.V., de eigenaar van het omliggende bos- en natuurgebied.De W.O.P is uitsluitend te bezoeken onder begeleiding van een deskundige gids van de Stichting. Tijdens de bezoeken aan de WOP, dit jaar en vorig jaar, is in 95 % van de gevallen wild gezien!!!

Het is dus ook mogelijk dat tijdens een bezoek aan de WOP geen wild gezien wordt, hiervoor kunnen wij natuurlijk geen garantie geven. De in het bos levende dieren blijven nu eenmaal "wild".

Een bezoek aan de wildobservatieplaats (WOP) begint met een inleidend "veluwe praatje" door een van onze ervaren natuurgidsen, waarna een wandeling start naar de WOP van minimaal 30 minuten. Onderweg vertelt de gids over de bijzonderheden van de Veluwse natuur en uiteraard over de sporen die u onderweg tegenkomt.Daarna wordt het spannend!! Eenmaal gezeten in de sfeervolle schuilhut met een uitzicht op de wildakker en de voerplaats, kunnen ieder ogenblik zwarte schimmen in de bosrand verschijnen en de wilde zwijnen zich tonen op de open vlakte voor de hut.Ook is de kans groot dat de ranke damherten, reeŽn of soms edelherten zich laten zien en zich tegoed doen aan het malse gras van de wildakker.

Iedere donderdag en zaterdag kunt u individueel de WOP bezoeken!! Onder begeleiding van een gids Aanvang: ca. 2 uur voor donker.

Op deze website treft u meer informatie aan,
u kunt ook onze brochure bestellen:
Stichting Natuurvoorlichting Veluwe
Hoog Soeren 72
7346 AE Hoog Soeren
Tel.: 055-5191015
fax: 055-5191014
mobiel: 06-52042904
e-mail:info@natuurvoorlichtingveluwe.nl